Welkom op de website van Els van Lieshout

Els van Lieshout is beeldend kunstenaar. Ze is opgeleid aan de Koninklijke Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

“Mijn inspiratie vind ik in onderwerpen waar gestruktureerde chaos heerst zoals straatbeelden van grote steden als Rotterdam, Berlijn en New York en op bouwterreinen, in fabrieksarchitectuur en rondom grote havens. Ik maak reizen om stadsbeelden fotografisch en in schetsen vast te leggen en om de sfeer op me in te laten werken. Al die door elkaar lopende lijnen in de stad van gebouwen, bovenleidingen, zebrapaden, rails, stoeptegels, lantarenpalen, raampartijen, verkeersborden, paaltjes, hekken, reclamezuilen, steigers, opgeknipte stukjes lucht dat vind ik mooi.”

Els van Lieshout maakt eigentijdse collages. Collages die samengesteld zijn uit papierfragmenten en gecombineerd zijn met teken- en schilderwerk. Iedere collage is uniek. De drager is van mdf of doek.  De collages zijn professioneel ingelijst.

“Ik werk vooral met tijdschriftfragmenten en papier dat ik zelf beschilder. Door de verschillende lagen en de vele details in de collages valt er iedere keer iets nieuws op. Ook vind ik dat de combinatie van strakke tijdschriftfragmenten met het geschilderde, bedachte beeld blijft boeien. Ik experimenteer met ander papier en ik ben eigenlijk constant op zoek naar inspirerend basismateriaal. Ik kan geen snipper weggooien.”