• Netwerkbijeenkomst XL door Jeanette Sjardijn & Op Hodenpijl - vervolg

  12 september 2019

  En vandaag is morgen gisteren. Ik heb een prima avond gehad bij Op Hodenpijl. Ik heb precies 3 gesprekken gevoerd. Het viel me op dat er veel coaches zijn. Mensen willen anderen helpen, inzichten geven. Zelf heb ik daar ook gebruik van gemaakt. Maar het kost geld en al zijn de inzichten die je krijgt mooi, het levert niet altijd financieel iets op. De avond had als thema 'succesvol jezelf zijn en blijven'. Als ik mezelf ben dan ben ik vooral een waarnemer, een kritische waarnemer. En niet zo'n beetje kritisch ook, ik lijk nogal op de moppersmurf. Hoe kan ik dat nou in een verdienmodel inzetten? Daar ga ik eens over nadenken. En een volgende netwerkbijeenkomst zoeken want ik heb nog 147 setjes kaarten om uit te delen. Wie weet er nog meer gezellige netwerkbijeenkomsten in het najaar?

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 10 keer bekeken

 • Netwerkbijeenkomst XL door Jeanette Sjardijn & Op Hodenpijl

  10 september 2019

  Morgen, 11 september, ga ik voor het eerst als kunstenaar naar een netwerkbijeenkomst. Met mijn nieuwe setje promotiekaarten onder mijn arm. Het thema is 'succesvol jezelf zijn en blijven'.  Dat leek me een interessant thema. Ik zie nu dat er een compleet programma is met een opdracht en zo. Misschien kan ik me ergens verdekt opstellen. Maar ja, het gaat over ont-moeten, ont-dekken en ont-wikkelen bij Op Hodenpijl. Als ik me nou eens voorneem om in ieder geval één gesprek te hebben of twee, drie? Of als ik me nou eens voorneem om een leuke avond te hebben, beter nog! Het is aan de Rijksstraatweg 20-22 in Schipluiden en begint om 19.30 uur. Misschien zijn er nog plaatsen vrij, dan kom je ook, kunnen we een leuk gesprek hebben en krijg je van mij een setje kaarten.

  Lees meer >> | 1 Reactie | Reageer | 17 keer bekeken

 • Stiltegoed, een gebied van Josje Duijndam

  1 september 2019

  Vandaag is Stiltegoed, een stiltegebied van 10 hectare land in de Bieslandse polder nabij Delft, feestelijk geopend. Josje Duijndam heeft het land gekocht van de Provincie Zuid-Holland, was vorige week zaterdag in de Volkskrant te lezen. Ik lag vanmiddag op een zitzak en keek naar de blauwe lucht met wolken. Een prima manier om vogels te spotten, zwaluwen, buizerds, een korhoen, een lepelaar, een ooievaar, zwanen. Waar kun je nog zo weids over het land kijken in de Randstad. Het Delftse Hout (samen met de Bieslandse polder) is toch wel één van mijn favoriete plekken. Goed gedaan Josje.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 11 keer bekeken

 • Zwarte Zee, een boek van Caroline Eden

  1 september 2019

  Vorige week kreeg ik van een lieve collega het boek Zwarte Zee cadeau. Het is uitgegeven door Uitgeverij Luitingh-Sijthoff bv met als ondertitels: Recepten en verhalen; Culinair reisverslag vol heerlijk eten; Van Odessa via Istanbul naar Trabzon. Wat een prachtig boek, wat een prachtig cadeau. De vormgeving is mooi, die zwarte kaft en zwarte snijkanten. Een collectie foto’s die dat zwarte ook nog benadrukt. Alleen al door de vormgeving krijg ik het gevoel dat ik een onbekende wereld betreed. En dat is het ook voor mij. Ik heb overal in het boek al stukjes gelezen en de verhalen zijn boeiend. De recepten zien er toegankelijk uit en lekker. Fijn dat er zulke boeken worden gemaakt. Het geeft me het gevoel dat er nog een wereld te ontdekken is. Dankjewel Caroline en het vormgevingsteam.

  Twee boeken gaven me al eerder datzelfde gevoel. De ene is Serendip door Peter Kuruvita, een culinaire ontdekkingstocht door Sri Lanka en de andere is ETEN ZA/NL, het Zuid-Afrikaans/Nederlands eetboek, een samenwerking van het Koning Willem I College en het College of Capetown. Misschien kent u nog meer van dit soort knap vormgegeven kook/reisboeken. Ik houd me aanbevolen.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 11 keer bekeken